Help! Ik heb iets ergs

Herken jij dit?

Is dat kuchje niks erngstigs? Volgens mij heb ik ook wat last van mijn longen. Ik heb toch geen Corona?! Zat dat knobbeltje er al? Hoort dat zo? Is dat niets ernstigs? Ik heb toch geen kanker? Het zal bij mij net verkeerd uitpakken. Het wordt een flinke lijdensweg. Misschien red ik het wel niet!

Hypochondrie (ziektevrees) en cancerofobie

Angst voor een ernstige ziekte komt vaak door bepaalde lichamelijke sensaties of kenmerken die je ervaart, in combinatie met een overschatting van de kans dat het iets ernstigs zou kunnen zijn. Je wil dan constant gerust gesteld worden door het onderzoeken van de lichamelijke verschijnselen. Dit brengt een grote onrust en spanning met zich mee. Ook kan het zijn dat je juist het bekijken van je lichaam zoveel mogelijk vermijdt, om zo niks engs tegen te komen. De grote bezorgdheid over de lichaamssignalen gaat niet zo maar weg, ook niet als er volgens artsen niks aan de hand blijkt te zijn. Deze lichamelijke klachten als gevolg van de angst zorgen voor een vicieuze cirkel. Als je bang bent voor bepaalde lichaamssymptomen, heeft de angst weer nieuwe klachten tot gevolg waardoor de angst nog groter wordt.

Angst voor de dood

Bij angst voor de dood heb je ongeveer dezelfde angstsymptomen als mensen die bang zijn voor een ziekte. Angst voor de dood kan ontstaan na een lange tijd van stress, of een paniekaanval, waarbij je het gevoel hebt gehad dood te gaan. Je denkt elke dag dat je dood kunnen gaan en let daarom heel erg op je lichaam. Gevoelens in het lichaam die heel normaal zijn, kunnen je angstig maken. Vaak is er niet alleen bang dat je zelf dood gaat, maar ook de mensen waar je van houdt.

Ervaar jij ook de volgende symptomen?

Stress
Angst
Hartkloppingen
Benauwdheid
Duizelingen
Maag en/of buikpijn
Trillen/beven
Hyperventilatie
Misselijkheid
Zweten
Gevoel van controleverlies

Meest gekozen behandelingen

De meest gekozen behandeling voor Hypochondrie is therapie. In deze sessies gaan we na wat triggers zijn voor jouw angst. Vervolgens maken we samen een stappenplan om de angst naar de achtergrond te laten verdwijnen. Kijk maar eens hoe Niels zijn angsten overwon en hoe trots hij daarop was. Gun dit jezelf ook!

Op mobiele telefoons werkt de 360-functionaliteit niet. Ga naar de Youtube-app om deze functionaliteit te ervaren. →

Waar komt die angst vandaan?

+ Meer lezen

Wil je je ook gewoon weer op je gemak voelen?

kunnen genieten van je leven zonder de constante angst dat het mis met je zal gaan? ….met een gezond vertrouwen kunnen kijken naar je lichaam en wat zich daar afspeelt? ….met anderen in contact zijn zonder de angst ergens door besmet te raken?

Enkele veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem via ons contactformulier.

+ Waarom zou ik voor Angsthelden moeten kiezen?
+ Hoeveel sessies zijn er gemiddeld nodig om resultaat te boeken?
+ Worden de kosten door de zorgverzekeraar vergoed?
+ Wat is momenteel de wachttijd voor een afspraak?

Kom van je angsten af

Voor al je vragen, boekingen en opmerkingen kan je contact opnemen met Niels Polak.

Niels Polak
Niels Polak - Oprichter en Ervaringsdeskundige
+31 6 15 51 00 15
info@angsthelden.com
© Angsthelden | Onderdeel van VRIDZ | Ontwerp door Weijland.IT | Alle rechten voorbehouden | Powered by Gatsby.JS | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring