Help! Paniek!

Herken jij dit?

Je beste vriend of vriendin vraagt aan je, of je toevallig zin hebt om binnenkort een keer mee te gaan naar de bioscoop. Op zich heb je best zin… maar je ziet wel op tegen de drukte, al die mensen. En dan zit straks die bioscoopzaal dicht en is de film begonnen. ‘Stel nou, dat ik dan iets krijg? Dat ik benauwd word, flauwval, of erger…?’ Dergelijke angstaanjagende gedachten komen er spontaan in je op. ‘Daar moet ik helemaal niet aan denken, ik moet gewoon gaan!’ zeg je vervolgens tegen jezelf. En jullie reserveren kaartjes voor de film. Wel aan de buitenkant van de rij, had je bedacht, zodat jij eventueel als het nodig is snel de zaal uit kunt lopen.

Op de dag zelf loop je de bioscoopzaal in. Tussen alle andere mensen door, baan je je een weg naar jullie zitplaatsen. ‘Wat een drukte zeg, straks raak ik in paniek en dan zullen mensen wel denken…!’ Zo blijf je steeds in gedachten bezig met de angst voor de angst: je bent bang om in paniek te raken en je enorm rot te voelen. Je wil je niet meer zo voelen, nooit meer. Na een tijdje merk je dat je het warm krijgt, en dat je hartslag hoger wordt. ‘Oh jee, niet nu!’ denk je nog. Maar je kunt het niet onderdrukken en daar ga je al: je voelt je helemaal niet goed en moet de zaal verlaten. Voor je gevoel is de avond verpest en ga je hier nooit meer vanaf komen.

Ervaar jij ook de volgende symptomen?

Hartkloppingen
Duizelingen
Trillen
Buikpijn
(Gevoel van) flauwvallen
Kortademigheid
Zweten
Misselijkheid

Meest gekozen behandelingen

De meest gekozen behandelingen voor een Paniekstoornis zijn de Turbotraining en de VR&EMDR. Bij deze trainingen zetten wij Virtual Reality in om de cliënten met levensechte situaties te laten oefenen waarbij ze angst ervaren. Kijk maar eens:

Op mobiele telefoons werkt de 360-functionaliteit niet. Ga naar de Youtube-app om deze functionaliteit te ervaren. →

Waar komt die angst vandaan?

+ Meer lezen

Wil je je ook gewoon weer op je gemak voelen?

…van jouw leven, leuke dingen doen met vrienden, familie en gezin? Mensen voor je gevoel niet steeds te hoeven teleurstellen? Leven zónder die heftige angst of paniek?

Enkele veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem via ons contactformulier.

+ Waarom zou ik voor Angsthelden moeten kiezen?
+ Hoeveel sessies zijn er gemiddeld nodig om resultaat te boeken?
+ Worden de kosten door de zorgverzekeraar vergoed?
+ Wat is momenteel de wachttijd voor een afspraak?

Kom van je angsten af

Voor al je vragen, boekingen en opmerkingen kan je contact opnemen met Niels Polak.

Niels Polak
Niels Polak - Oprichter en Ervaringsdeskundige
+31 6 15 51 00 15
info@angsthelden.com
© Angsthelden | Onderdeel van VRIDZ | Ontwerp door Weijland.IT | Alle rechten voorbehouden | Powered by Gatsby.JS | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring